Nybörjarstart för ungdomar

Ungdomsträning, 13-16 år

Träningen sker på tisdagar 17:30 – 18:45. Vår ungdomsträning är nivån mellan barn och vuxenträningen. Barn som går upp i ungdomsgruppen omprövas och går över till de vuxnas gradsystem efter första terminen. De som är allra mest framåt och känner sig redo kommer även få möjlighet att delta på vuxenträningarna på torsdagar efter godkännande från träningsansvarig. Vi ger ungdomarna möjlighet att stärka sin självkänsla genom meditation, måluppfyllelse och ökad kapacitet. Man får ökad flexibilitet och fysisk förmåga samtidigt som vi strikt och disciplinerat arbetar med hållning och flöde. Tillsammans med ett glatt gäng stöttar vi varandra i det. Eftersom vi inte har några tävlingar inom arten så kommer individen själv sätta sina mål att övervinna.

Kontakt

Henric Dageus – 0708-280 100

Maciej Olaf – maciej@seishindojo.se


Föräldrar

Vill du känna dig trygg när din son eller dotter är inne i centrum? Vi vet att ungdomar behöver lära sig självförsvar men förstår att det är svårt att välja. Du kanske vill ha alla de bästa bitarna i ett?

–      Då har Seishin Dojo något för dig!

I vår art, Bujinkan Budo Taijutsu, får du smidigheten man kan se i de kinesiska Kung Fu-stilarna. Som i Aikido använder vi motståndarens kraft och flöde mot dem själva, vilket gör att en större och starkare angripare skadar sig själv mer. Hårdheten, som man kan se i andra kända japanska arter, bygger vi upp genom vår positionering och struktur vilket gör att motståndaren kan få en känsla att den springer in i en vägg. Till detta använder vi tekniker, sprungna ur traditionell asiatisk medicin, för att med kirurgisk pression och mycket lite kraft skapa kraftig smärta vilket kan få den tuffaste busen att skrika som ett barn.

Vi lär oss samurajens och ninjans väg och vi tränar med dåtidens vapen i form av svärd, stavar, knivar och kastvapen. Det är enkelt för eleven att se det direkta sambandet till dagens påkar, knivar och skjutvapen. Vi har kul tillsammans och lär oss tradition och respekt från våra förfäder. På så sätt förbereder vi ungdomarna för dagens allt hårdare sociala klimat och risker för misshandel.

Du sätter inte ditt barn i bilen utan säkerhetsbälte. Vi ger ditt barn bältet och så hoppas vi tillsammans att de slipper krocka.

Vi tar in max 20 nya medlemmar till nybörjarstarten den 16/1, så det är först till kvarn.