Barnträning - Ninpo Dragons

Vi bedriver pedagogisk och utvecklande träning för barn och ungdomar och utgår från den japanska kamparten Bujinkan Budo Taijutsu. Barnen lär sig att inte slåss, utan istället hur man samarbetar, hur man löser konflikter på ett positivt sätt, hur man skapar vänskap istället för motsättningar. Barnen lär sig självförsvar, men ännu viktigare, de ges förutsättningar till ett ökat självförtroende, självrespekt och kroppskännedom. I en värld av ökad stress och konflikter är detta en viktig grund att stå på för barn i alla åldrar. Vi har en nära dialog med dig som förälder. Vi uppmärksammar olikheter och är noga med att kemin i gruppen har en harmonisk och vänlig attityd.

Är du och ditt barn intresserade av komma i kontakt med oss för att hälsa på, prova på-träna eller vill bara veta mer? Hör av dig till oss per e-post enligt nedan.

Nedan bilder från gradering vårterminen 2016. Tappert och väl kämpat av alla barn!

Vad gör vi då?

Gruppen 6-8 år har roligt och ges tillfälle att röra på sig i omväxlande och utvecklande gymnastiska övningar och budo-lekar. De får tillfälle att öva på att uttrycka sig både på individuell nivå och tillsammans i grupp. Träningen är disciplinerad men anpassas efter varje individ, utslagstävlingar förekommer inte i någon form.

Gruppen 9-12 år har mycket gemensamt med den mindre gruppen men går djupare in på Bujinkan och vårt kampsystem. Här lägger vi grunden för icke-våld och förståelse samtidigt som vi bygger självförtroende, en god fysik och skapar trygghet.

Åldersgrupper
  • 6 – 8 år. Lördagar kl 09.30 – 10.30
  • 9 – 12 år. Lördagar kl 10.30 – 11.30
Pris

Träningsavgift: 950 kr / halvår. I avgiften ingår en kortärmad klubbtröja och en träningsmanual som följer med barnen under varje träning. I den samlar vi närvarostämplar och löser uppgifter. Här finns också mycket information till både barn och förälder. Betalning sker till bankgiro 142-1718 eller Swish 123 006 88 90. Ange barnets namn och att det gäller träningsavgift för Ninpo Dragons i meddelandet.

Träningen

Under träning är det bra med en dräkt, s k gi . Vi använder en traditionell dräkt bestående av en långärmad jacka och långbyxor i svart bomullstyg. Till en början fungerar det utmärkt med mjuka långbyxor och lång- eller kortärmad T-shirt. Tag med en vattenflaska att ha vid sidan, vi behöver fylla på med vatten ibland. Vill ni sedan köpa dräkt pratar ni med oss så beställer vi och tar med till dojon. Storlekarna går i centilong och priset varierar beroende på storlek och kostar från ca 350kr och uppåt. Föräldrar kan vara med i dojon under prova på-perioden och under terminen om särskilda skäl föreligger. Annars ber vi föräldrar uppehålla sig i vårt fikarum eller om ni har aktiviteter utanför lokalen. De finns de som springer en runda i grönområdet.

Intag / Platser

Vi har intag i början av terminerna och cirka en månad framåt i mån av plats. Har det gått längre in i en termin kan man prova-på två gånger och sedan anmäla sig till kommande termin. Anmäl gärna ditt intresse i god tid. Grupperna har begränsat antal platser för att aldrig äventyra kvaliteten på träningen. Hör av dig till oss enligt nedan om du är intresserad av att vara med på träningen.

Kommunikation

Som betalande medlem söker du själv upp och får tillgång till vår slutna grupp på Facebook: Ninpo Dragons Göteborg. Här “pratar” vi med varandra, meddelar er om ändringar och publicerar ibland bilder från träningar. Gilla gärna vår Facebook-sida: Bujinkan Ninpo Dragons.

Instruktörer

Karl-Magnus “Kalle” Möller, huvudinstruktör: kalle@seishindojo.se, 0709-870507

Vi har flera duktiga medtränare från föreningen som varje lördag hjälper till med barnens träning.

Välkomna!
Sommargradering 2016
Sommargradering 2016
Sommarläger vid Sparreviken 2019 - 70 barn från 5 klubbar runt om i Sverige