Ungdomsträning löpande intagning

Ninjutsu som självförsvar

Vi tränar med varandra, inte emot. Positiv energi, nyfikenhet och upptäckarglädje är viktig inom vårt självförsvar. Vi utforskar ninjutsu tillsammans utan tävling. Du får möta din svåraste motståndare – dig själv!

Ninjutsu är den äldsta nu levande japanska stridskonsten. Traditionen är obruten och lika levande idag. Välkommen att pröva hur man tränade självförsvar för 900 år sedan, lika gångbart idag.

Förr fanns kvinnliga ninjas, nu finns kvinnliga ninjas! Vårt självförsvar bygger på kroppsrörelse och timing. Muskler spelar mindre roll. Det handlar om att utnyttja positionering, och struktur i kroppen för att finna kraft.

Barn älskar att röra sig. Ungdomar borde röra på sig. Ninjutsu handlar om rörelse. På barnträningen får man röra på sig på många olika sätt. Barnen tränar enklare rörelser, fall och andra utvecklande rörelse för ökad motorik. Ungdomar får pröva mer avancerade saker, på ett lugnt och säkert sätt.

Ungdomsträning, 12-16 år
Ungdomsträning är nivån mellan barn och vuxenträningen. Barn som går upp i ungdomsgruppen omprövas och går över till de vuxnas gradsystem efter första terminen. Vi ger ungdomarna möjlighet att stärka sin självkänsla genom meditation, måluppfyllelse och ökad kapacitet. Man får ökad flexibilitet och fysisk förmåga, samtidigt som vi arbetar med hållning och flöde. Tillsammans med ett glatt gäng stöttar vi varandra i var och ens utveckling. Eftersom vi inte har några tävlingar inom arten så kommer individen själv sätta sina mål att övervinna.
Tid och plats

Träningen sker på lördagar 11:30 – 12:45.
Annedalsgården, Carl Grimbergsgatan 52, Göteborg

Pris

Kostnaden för träningen är 1 200 kr per termin/halvår för ungdomar och studerande, samt 100 kr i medlemsavgift per år.

Kontakt

Christian Appelt : 070-861 19 31
christian.appelt@seishindojo.se