Introduktion till gradering

Gradering i Bujinkan

Bujinkan använder ett mer traditionellt graderingssystem kyu/dan med tre olika färger: vitt, grönt och svart. Som regel har vi att man måste träna minst tre månader mellan varje kyu-grad.

Godan, 5 dan, kan bara graderas till i Japan, i vår stormästares huvuddojo, Hombu Dojo. Detta kräver rekommendation från en Japansk Shihan, samt framgångsrikt klara av sakki-test.

Seishin dojo graderingsmetod

Eftersom elever tränar med olika frekvens, så baserar vi vårt graderingssystem på antalet träningstillfällen. Ju mer varje elev tränar, dess snabbare kan man avancera i graderna. Där av är det viktigt att du försäkrar dig om din registrering för varje träningstillfälle.

Läroplanen som tillämpas i Seishin Dojo går ut på att man under kyu-graderna (grönt bälte för män och rött bälte för kvinnor) följer en inlärningsplan som går ut på upprepning och inlärning av mönster. Vidare under de olika svartbältes eller dan-graderna (avancerade), så handlar det om att fördjupa sig genom detaljerad förståelse. Här kommer lärande genom att lära ut in, där man ofta som elev får ett uppdrag av tränaren att lära och fördjupa sig inom ett område, som man sedan prövas på genom att lära ut det.

Grader markeras även med klubbmärket samt med silver och guldstjärnor.

 Mukyu  
Total 0 Votes:

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?